Meer weten? Reserveren?


Contact

Bel: 0527 203 791
Mail: info@hetproeflab.nl

Adres

Voorsterweg 34, 8316 PT Marknesse

Openingstijden

Maandag t/m donderdag geopend van 10:00 tot 17:00 uur
Vrijdag t/m zondag geopend van 10:00 tot 18:00 uur
Toiletten zijn geopend

Reserveren

Plaats direct uw reservering:

Direct reserveren
Routebeschrijving

Komt u van de Repelweg de Voorsterweg op, sla de eerste weg links af, volg de weg rechts aanhoudend tot de grote parkeerplaats. Links de parkeerplaats af om naar het ProefLab// en het Deltawerk// te lopen.

Menu
Het Waterloopbos

Maandag t/m donderdag geopend van 10:00 tot 17:00 uur
br>Vrijdag t/m zondag geopend van 10:00 tot 18:00 uur
Vanaf 5 juni ook weer binnen geopend!

Toiletten zijn geopend

Het Waterloopbos

Een bruut Rijksmonument

In het Waterloopbos hebben Nederlanders leren werken met water. Onze wereldwijde bekendheid als waterland danken we aan al het onderzoek dat in dit bos heeft plaatsgevonden. Een bijzondere plek in de Noordoostpolder waar we als Nederlanders trots op mogen zijn.

DeltaWerk //

De Deltagoot in het Waterloopbos is tot een levend monumentaal kunstwerk omgevormd, als ode aan de vele onderzoeken die er in het verleden plaatsvonden. In de Deltagoot onderzocht men het effect van extreme golven op dijken, duinen of golfbrekers.

Het betonnen kolos van ruim 200 meter lang is uitgegraven en de zaag is erin gegaan. Door het beton op te ruwen gaan er korstmossen in en op groeien. Er ontstaat een groen monument dat refereert aan de kracht van de natuur. Juist op de plek waar de Oosterscheldekering tot ontwikkeling kwam die een kentering in het denken tegen bescherming van open zee vormt.

Wandelen en excursies

Voor wandelroutes en meer informatie over het bos kunt u terecht bij het bezoekerscentrum in Paviljoen Het ProefLab// of de site van Natuurmonumenten.

Meer informatie over het bos